Rekonstrukce toalety v barvách jara

Rekonstrukce toalety v barvách jara

Proměna toalety

27. 3. 2019

TÉMATA ČLÁNKU

Všechna témata

Toaleta nebývá prostorem, kam směřujeme svoji pozornost při rekonstrukci bytu. Pokud není součástí koupelny, je to většinou až to poslední místo, kam se obrátíme. I tak se rekonstrukce nebo jen renovace WC může ukázat jako velice kreativní projekt.

Když máte malé WC, je dobré přemýšlet o tom, jak nejlépe využít prostor. Záchod v bytě Walterových prošel poslední proměnou v 80. letech – byly tu nevzhledné obkladačky se špinavými spárami, stojací mísa s nádržkou zabírala místo a vchod do vedlejší úklidové komory kryl nevzhledný korálkový závěs. Předchozí majitelka bytu záchod navíc „vyzdobila“ spoustou samolepek a plakátů, takže měl trochu punkový nádech. Rekonstrukce záchodu byla opravdu nutná.

Využijte prostor a přidejte barvy
Výhodou toalety je, že má velké okno a vysoký strop, takže je dobře větraná a světlá. Designérka Alexandra Dýcková, která dostala tuhle drobnou, ale důležitou proměnu toalety na starost, využila prostor dokonale. Dala mu jasné, čisté linie, řád a barvy jarní louky.

Denisa Walterová si ovšem přála nejen barvy, ale také úložné prostory na úklidové prostředky, protože sousední komora je už plná. Designérka proto navrhla na míru vyrobené dřevěné skříně až pod strop, které skrývají spoustu polic na vše, co je potřeba na toaletě uskladnit. Dřevěné desky využila k tomu, aby sem vnesla požadované barvy. Dřevo namořila modrou, tyrkysovou a petrolejovou zelenou, což působí neobyčejně svěžím dojmem. Barevnou škálu doplnila neutrálně šedá dlažba a elegantní, čistě bílé stěny.

 

Můžete šetřit prostor i přírodu

Kromě designu ale bylo nutné přijít i s několika technickými vychytávkami. První byly na míru dělané posuvné dveře se zapuštěným madlem, které nahradily korálkový závěs do sousední komory. Nejenže oba prostory skvěle oddělily, ale také posílily pocit intimity a čistoty.

Další technickou „vychytávkou“ byla nová záchodová mísa. Alexandra vybrala závěsnou, se skrytou nádržkou, která fakticky šetří místo a díky ekologickému systému splachování i vodu. Navíc taky prostor odlehčuje a výrazně usnadňuje úklid.

„Staré WC po předchozí majitelce vypadalo strašně. Nelíbilo se nám a já jsem se za něj před hosty styděla. Teď máme na záchodě rozkvetlou louku,“ chválí si práci designérky Denisa Walterová.

            

 

Tři body k úspěchu:

  1. Vysoké stropy jsou ideální pro vestavěné skříně nebo police.
  2. Barvy jara zvýrazní a oživí prostor tam, kde by to nikdo nečekal.
  3. Závěsné WC s ekologickým splachováním je praktické na úklid.

Kolik to stálo:

Truhlářské práce   10 406 Kč
Sanita  8 061 Kč
Dlažba 990 Kč
Doplňky 3 300 Kč
CELKEM 22 757 Kč

 

Číst další článek

Nejčtenější články

Top